Valsamverkan innebär inkludering av alla, vilket är demokratins grundidé

Henrik Arnstad uttrycker sin politiska åsikt om Charlie Hebdo-skotten i denna artikel från Dagens Arena som heter ”Vi har glömt vad demokrati är”.

Jag kommenterar inte det politiska innehållet här eftersom Valsamverkanspartiet är ämnat att vara ett valsamverkansprojekt av flera olika mindre partier. Artikeln är dock intressant för valsamverkanspartiet eftersom den uppmanar till demokratisk inkludering av alla vilket är valsamverkanspartiets grund:

Låt oss hedra offren från Utøya och Charlie Hebdo genom att fortsätta bygga demokratin, genom mer inkludering. Först då kan vi vända denna vidriga utveckling, som inledde året 2015.

4%-spärren är exkludering och alla som är för den, eller inte aktivt arbetar emot den, är därför de facto icke-demokrater. Om inkludering i demokratin kommer ha önskad effekt på islamister eller rasister har jag en egen åsikt om som jag presenterar i mitt eget parti, vetenskapliga partiet.

Hur det verkligen ligger till kan den som läser Koranens strofer eller lyssnar på ex. rasistiska sånger kan säkert också dra slutsatser om. Här i Valsamverkanspartiet är dock alla varmt välkomna inkl. islamister och rasister så länge de förespråkar demokrati och följer svensk lag.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Valsamverkanspartiet

Medverkande partiledare om Charlie Hebdo:
Vetenskapliga partiet – Vinnaren i veckan är Boko Haram med 2000 mot Charlie Hebdo 12

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.