Viktigt för alla ingående partier eller partier som vill ingå i denna valsamverkan

Valsamverkanspartiets organisatör hoppas att er sommar har varit helt fantastisk. Jag uppskattar verkligen alla era initiativ och har tagit visst intryck av det ni faktiskt har gjort, skrivit och sagt. Jag vet hur mycket annat det är som kan kräva tid och kraft så det har känts bra att ni är aktiva och medverkar med er tid och er kraft när den finns.

Det har uppkommit olika frågor som vi kanske bör ta upp i en strukturerad offentlig diskussion på detta öppna forum:

1. Lugn och Mod
2. Långsiktighet
3. Namnbyte på partiet?
4. Registrera namn till Länsstyrelsen
5. Hur vet vi hur många röster de ingående personerna/partierna får?

 

1. Lugn och Mod

Ett av våra potentiellt medverkande partier har blivit utsatt för olaga hot. Det är tyvärr vanligt inom politiken, men oftast tomt prat för att kontrollera människor, eftersom de som hotar vet att vissa människor kan kontrolleras genom det som kallas för ”ödlekomplexet” i hjärnan, ett system i hjärnan som har potential att koppla bort det högre medvetandet.

Det finns mer som kan skrämma, ex. skam genom medias drev eller andra former av mobbning, men i politiken måste man vara lugn, modig och inte låta sig kontrolleras. De som försöker kontrollera andra är ofta själva väldigt rädda och behöver vår hjälp.

Rädsla är visserligen logisk kortsiktigt för överlevnad, ex. att undvika en bil, men rädsla är ganska ologisk i ett paleontologiskt perspektiv, såväl som i ett kosmiskt perspektiv, samt i ett rent kortsiktigt kärnvapenperspektiv. Det är uppenbart logiskt att vi alla bör göra något modigt för vår egen skull och för våra barns skull. Vi bör alltså vara mer rädda för att inte finna modet än för lite kortsiktig ologisk rädsla.

Det är viktigt för ett lands väl och alla länders väl i hela världen med lugna modiga människor som stödjer och väljer lugna och modiga politiker. I meditation kan modet komma ur lugnet och känslan så att man börjar verka för det goda med hela sitt förstånd.

 

2. Långsiktighet

Att vi tänker långsiktigt för att lyckas är essentiellt. Nya partier som valsamverkar är naturligtvis alltid mer långsiktigt intressanta både logiskt och känslomässigt för människor av flera anledningar.

a. Valsamverkande partier har större potential att leda till en räknad röst rent mandatmässigt eftersom vi måste över 4%. Där andra partier ständigt misslyckats, ex. Piratpartiet och Feministiskt initiativ, så kommer vi sannolikt på lång sikt ha större potential att lyckas helt enkelt för att vi har samarbetsförmåga.

b. De flesta människor har långsiktigt logisk och långsiktig känslomässig förmåga, även om det kan vara svårt att tro ibland när man ser på svensk politik. Människor söker faktiskt nya partier som är mer långsiktiga i sitt tänkande. De vill rösta på något bättre som kommer över 4%.

c. Människor må vara kortsiktiga i mycket, men de förstår ofta när politiken är fel och de proteströstar gärna för att få bort det som är fel. På valdagen är folk ofta väldigt beredda att proteströsta och faktiskt rösta på något som de upplever som långsiktigt bättre, särskilt om partierna har god potential att komma över 4% och särskilt om det framstår som långsiktigt seriöst.

 

3. Namnbyte på partiet?

Förslaget ”Regnbågsalliansen” har kommit in. Jag tycker att regnbågen är fin och det är ett ord som jag själv använt och verkligen tycker att fler av er kan använda framför olika uttryck, även när ni hänvisar till partiet, men jag har några invändningar om att använda det som partibeteckning.

a. Det kan leda till associationer med Gay Pride, vilket kan repellera vissa människor.

b. Det innehåller ordet ”alliansen” som kan repellera många med socialpolitiska vänsteråsikter.

c. Partinamnet Valsamverkanspartiet är nu väl inarbetat.

d. Namnbyten på partier bör alltid ske direkt efter ett val inte direkt före ett val.

Vi kan ta upp frågan igen efter valet om så önskas.

 

4. Registrera namn till Länsstyrelsen

Vi börjar nu sammanställa Valsamverkanspartiets valsedel. Våra olika partier ska nu fylla i minst en person som ska representera våra olika partier.

a. Välj en person ur era partier, gärna er talesperson eller någon annan som ni vet att ni kan lita på att representera ert partis inriktning och Sveriges medborgare när de väl sitter i riksdagen!

b. Skriv sedan ut en Samtyckesblanketten.

c. Fyll i blanketten fullständigt och tydligt i övrigt (Fyll även i datum för din underskrift uppe till höger)

d. Fotografera din ifyllda blankett i färg med ca 300-600 dpi upplösning och länka till den helst direkt i WordPress-kommentarsfältet nedan eller skicka den via kommersiell programvara som ex. Twitter, Facebook eller Linkedin.

e. För och efternamn på våra kandidater hamnar sedan på Valsamverkanspartiets minneslapp för utskrift och placering på kylskåp.

5. Hur vet vi hur många röster de ingående personerna/partierna får?

I Sverige har vi personval. Det betyder att alla kryss registreras och kan räknas. Varje person på vår lista representerar ett parti. Vi kommer redovisa antalet kryss som valmyndigheten registrerat på varje person på vår hemsida.

 

6. Vilken politik kommer vi driva tillsammans?

Varje person i riksdagen är personvald och kan rösta hur denne själv vill. Ingen person i riksdagen måste lyda sitt parti även om det givetvis är vanligast att representanterna lyder sina partiledningar,. De partier som respekterar vår representativa demokrati och våra medborgare bör dessutom naturligtvis alltid överväga folkviljan om de vill bli återvalda. Valsamverkanspartiet innebär full frihet för alla valda representanter att föra sin egna partiers politik i riksdagen även om vi säkert kommer samverka i många frågor.

MVH
Martin Gustavsson
Politisk organisatör

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.