Handvävning – Människor som kan konsten att samverka och de har individuella politiska åsikter också.

Jag har filmat en rekordlång matta och intervjuat handvävare i Växjö. Det blev snabbt politiskt, som vanligt, denna gång om integration, jobb och arbetstidsförkortning men jag insåg att vävarnas förmåga att samverka visar på en mycket viktig egenskap som även har med valsamverkan att göra, eftersom de tillsammans förbundit sina mattor till en enormt lång matta.

Detta kan liknas vid Valsamverkanspartiet som, precis som vävarna, vill lägga ut sina varierade politiska mattor av olika färger och mönster åt folket inför valet, för att sedan kunna dela upp mattan igen i olika stora delar när uppgiften att ta sig över 4%-spärren in till riksdagen väl är utförd.

Handvävning är en produktionsmetod från vår tideräknings början som utvecklades till en politisk krutdurk när den blev maskinell genom Spinning Jenny och tog jobben från arbetarna.

Handvävning går ut på att fläta samman två vinkelräta trådsystem av olika slag. Handvävning är begrepp för all slags vävning som är manuell. Arrangemanget anordnades av Svenska Väv och kallades för Väv 2017 och mattorna skulle skänkas till Erikshjälpen.

Erikshjälpen kämpar för att barn som lever i fattigdom och utsatthet ska få ett bättre liv. Fokus är på barns rätt till utbildning, hälsa samt trygghet och skydd. Insatser görs också för barn i utsatta livssituationer i Sverige.

Det låter utmärkt att barn får utbildning med hjälp av detta med hjälp av de duktiga vävarna, tycker jag, och vi får hoppas att någon vill hjälpa dem med lokaler för sin verksamhet.

Här har vi resten av mattan.

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.