Lennart Fernström – Det minst viktiga valet någonsin

Fernström, chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Syre, menar att det är det kollektiva röstandet som är avgörande för att vår demokrati ska fungera, men enbart så länge vi alla verkligen röstar på det vi tror på. Eugene V Debs verkar ha varit enig:

eugene_v_debs_80x80”Jag röstar hellre på något jag vill ha även om jag inte får det än att rösta på något jag inte vill ha och få det.”
/ Eugene V Debs

”I’d rather vote for something I want and not get it than vote for something I don’t want, and get it.”
/ Eugene V Debs

Valsamverkanspartiet är enigt med Fernström och Debs. Vi vill öka möjligheterna för fler människor att kunna rösta exakt på vad de tror på, samtidigt som detta har en chans att ge mandat i beslutande församling.

Tyvärr väljer Fernström att dela upp människor i ”de goda krafterna” och ”de onda”. Ofta när jag själv pekat finger på något ”ont” så pekar i meditationen tre fingrar tillbaka på mig själv.

Det finns ofta så otroligt mycket jag själv kan göra med min energi för att inte vara medskapare av det problem som jag gnäller på, men också vara en del av lösningen på det problem som jag ofta varit med på att skapa. För det handlar om medkänsla, respekt och att ta ansvar.

Ett bra sätt att ta ansvar är att starta ett bra riktigt bra parti, skydda det mot infiltration och övertagande, ansluta det till Valsamverkanspartiet och berätta för vänner och bekanta, så att de kan känna en större motivation att rösta för andra partier i Riksdagen, helt utan att känna tvånget att taktikrösta på något man tycker är halvt dåligt.

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.