Käre Birger Schlaug – Det finns en väg ut, upp och framåt!

Birger Schlaug är i valet och kvalet mellan fyra partier. Han funderar på att lägga lapparna i en hatt och låta slumpen avgöra vilket minst dåligt parti det blir. Han är nog inte ensam.

Men hur han än kommer rösta så vet Schlaug att han kommer få dåligt samvete eller känna sig blåst. Men varför inte göra rätt långsiktigt och sova med gott samvete istället?

eugene_v_debs_80x80
”Jag röstar hellre på något jag vill ha även om jag inte får det än att rösta på något jag inte vill ha och få det.”
/ Eugene V Debs

”I’d rather vote for something I want and not get it than vote for something I don’t want, and get it.”
/ Eugene V Debs

Schlaug önskar, som så många andra, att han kunde rösta på sitt alldeles egna parti, men tror inte att han skulle komma in.

Bild på Vernon Howard
”Förhalning är ologiskt från varje synvinkel. Det är som mannen som ville korsa floden, så han satte sig på flodbanken för att vänta på att vattnet skulle rinna förbi.”
/Vernon Howard Källa:  https://en.wikiquote.org/wiki/Vernon_Howard#There_Is_A_Way_Out

”Procrastination is illogical from every viewpoint. It is like the man who wanted to cross the stream, so he sat on the bank to wait for all the water to run by.”
/Vernon Howard Source: https://en.wikiquote.org/wiki/Vernon_Howard#There_Is_A_Way_Out

…men Schlaug kan anmäla sig själv och det parti han redan har skapat till Valsamverkanspartiet, samt beställa valsedlar och skicka ut dem till alla sina vänner som kommer hjälpa honom. Jag lovar! Vi är så många som gillar dig, inkl alla fel och brister.

Tänk vilken nytta Schlaug skulle kunna göra i EU-parlamentet! OCH tänk vilket eftermäle han skulle kunna få!

Jag tror att Schalug skulle kunna ta merparten av Miljöpartiets väljare, nästan hela Partiet Vändpunkt, en femtedel av Vänsterpartiet, åtminstone en femtedel av Feministiskt Initiativ, ett rejält stycke ur Socialdemokraterna och rentutav en femtedel av Sverigedemokraterna OCH bli älskad av alla parter för bedriften.

Schlaugs initiativ skulle t.o.m. kunna gå till historien som inledningen på en demokratisk evolution och kanske det allra trevligaste på decennier i svensk politik.

Det finns så många hållbara anledningar att samverka sant, modigt, öppet, fredligt, inkluderande och effektivt. Varmt välkommen bäste Birger Schlaug!

Läser du detta och gillar Schlaug, så varför inte meddela honom om att din röst går till Valsamverkanspartiet och i själva verket är på honom eller kanske rentutav på ekologisk hållbarhet, eller båda delar.

En reaktion till “Käre Birger Schlaug – Det finns en väg ut, upp och framåt!

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.