Hur får man människor att samarbeta? – Lägg märke till den svarta dysterkvisten!

När jag mediterade och ställde frågan om varför det är så svårt att få goda människor att samverka fredligt mot ondskan, så drogs mitt minne till denna bild.

Bild av blommor målade på stenBlommorna står där var för sig i olika nyanser av rosa, lila, orange, men liksom lite passivt naiva och samarbetar inte.

Ondskan, i svart, är aktiv, flitig, hotfull, dominant och infiltrerar, kontrollerar och splittrar de vackra blommorna med lögn, som håller dem borta från sanningen, så att de inte kan samverka effektivt.

Vad måste göras? Kanske jag måste besöka blommorna, likt en humla? Bör blommorna korsbefruktas med pollen, så att de inser att de är lika varann och kan hjälpa av varann i en nyttig helhet?

Kanske blommorna i processen börjar inse att rädsla eller naivitet har splittrat dem och hur det har gått till? Kanske kommer de då lägga märke till den svarta dysterkvisten och tillsammans med gott mod få dysterkvisten att lägga ned rädslan och slå ut i full modig blom istället?

6 reaktioner till “Hur får man människor att samarbeta? – Lägg märke till den svarta dysterkvisten!

  1. http://www.ingridochmaria.se finns en debatt mellan Joe Nilsson och Jeff Ahl. Joe har startat ett nätverk Framåt Sverige och Jeff är medlem i Alternativ för Sverige ( ett högerparti ). AfS och FS vill lämna EU och kvotera invandring och kvotera arbetskraft utifrån . Ett Swexit oavsett höger eller vänsteråsikter är grunden för samarbete . En paraplyorganisation med olika partier i samarbete för ett Swexit är det mest optimala . Valsamverkanspartiet bör ta kontakt med Joe och Jeff i det att utveckla samarbete . Att ta kontakt är ett litet steg för samarbete.

    1. Jag har föreslagit en regnbåge av politiska färger, inkl. den svenska flaggans färger. Rent logiskt är det inga teoretiska problem, precis som att AfS är med i Riksdagsvalen och allas olika listor ligger där tillsammans, sida vid sida. Det är den känslomässiga biten det faller på. Vänsterfolk tycker ofta att det skulle vara djävligt drygt att stå på samma lista som extrema marknadskapitalister som Moderaterna eller AfS, som är för platt skatt och sänkt välfärd.

      Vänsterfolk skulle ofta inte orka känslomässigt att stå på samma lista som kandidater från vare sig Moderaterna eller från AfS. Det är ett pedagogiskt problem också. Folk är ofta väldigt trögfattade. De kan lätt vilseledas av fulmedia till att tro att listan är ”rasistisk” om ex. Jeff Ahl står på den.

      Framåt Sverige som kommer ur KP kan ev. någon kontakta via Zucker-boken. Den bojkottar jag. Framåt Sverige kan lätt skaffa sig en gratis WordPress-blogg och kommentera här med ett öppet fritt WordPress-login om de vill det.

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.