Intervju med Per Hernmar från folkrörelsen Nej till EU

Denna intervju (6,4MB, 25 minuter) med Per Hernmar från Nej till EU  kan laddas ned utan att köra okända dolda ofria skripts på det suveräna archive.org som komprimerad mp3- eller ogg-fil. Hernmar menar att EU är en del av Covid-19-problematiken. Vi talar om folkomröstning om EU och vilka partier som vill ha ett Svexit. Vi kommer även in på ämnet valsamverkan och vi nämner:

I en opinionsundersökning från Januari 2020 så berättar Hernmar att 42% av svenska medborgare vill ha ett nordiskt förbund, hellre än ett medlemskap i EU (31%), medan 27% svarade vet ej. Jag föreslår själv en nordisk eller skandinavisk enhetsstat.

Vi diskuterar olika organisationsformer som förbund och unioners frihandel, samt fattiga och rika länder inom EMU. Vi diskuterar även resultat och taktik och kommunikation på Internet.

Hernmar nämner Folkbevegelsen mot EU i Danmark och Nei till EU i Norge. Så diskuterar vi taktiken valsamverkan och jämfört med mig så verkar Hernmarvara lite av en dysterkvist, sannolikt p.g.a. egna dåliga erfarenheter. Vi tar även upp Enhetslisten i Danmark och Rødt (kräver för skripts för att fungera) i Norge.

 

 

 

3 reaktioner till “Intervju med Per Hernmar från folkrörelsen Nej till EU

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.