Intervju – Landsbygdspartiet Oberoende – Media mörkar Sveriges vilja till Nordiskt statsförbund

Media mörkar Sveriges medborgares vilja till Nordiskt statsförbund menar Åke Karlsson i Landsbygdspartiet Oberoende i denna intervju (4,2MB 17minuter) som du kan ladda ned utan att köra spionerande skripts. Viljan till Nordiskt statsförbund meddelas även från Folkrörelsen Nej till EU. Sveriges medborgare vill hellre ha ett nordiskt samarbete av någon form, än ett EU-medlemskap, verkar det som.

Mörkningen i media kan bero på att medias ägare tystar journalisterna, eftersom alla journalister knappast kan ha samma åsikt i EU-frågan. Således är detta en stark indikation att både yttrandefrihet och demokrati i realiteten har inskränkts rejält i Sverige. Likväl fortsätter nog Karlsson, och säkert fler med honom, att betrakta de medier som mörkar sanningen för dem. Min följdfråga är: -Vad är poängen med att betrakta vilseledning?

Landsbygdspartiet Oberoende förordar ett ”Nordiskt statsförbund” istället för EU-medlemskap. Ett ”statsförbund är samma sak som en konfederation, enligt svenska Wikipedia. Själv föreslår jag en nordisk eller skandinavisk enhetsstat, vilket jag tror leder till ett bättre samarbete, en större enhet, samt rättvisa för alla medborgare i alla ingående nationer.

Konsensus inom ett ”statsförbund” låter visserligen bra, men leder förmodligen till att en nation kan spärra konfederationens beslut genom veto, vilket inte enbart är odemokratiskt, men,om jag har förstått saken rätt, även kommer resultera i olika regler för olika människor och företag i de olika nationerna, vilket leder till en snedvriden konkurrens, precis som dagens EU-”race to the bottom” gör, vilket förmodligen är orsaken att unioner såväl som konfederationer alltid tycks falla samman. Detta kan ev. vara värt en diskussion.


Förslag om valsamverkan till Landsbygdspartiet Oberoendes styrelse

Jag föreslår att styrelsen, efter en djupare analys, samt diskussioner som försöker nå enhet, tar fram ett utskick till medlemmarna, om styrelsens syn på valsamverkan, samt antar riktlinjer för styrelsens fortsatta arbete, vad gäller valsamverkan med andra partier, detta i syfte att ta mandat i Riksdagen, vilket borde vara i normala medlemmar intresse.

Jag föreslår att styrelsen använder Valsamverkanspartiets analys när ni själva analyserar och formulerar dessa riktlinjer innan ni träffar medlemmarna för beslut, så att medlemmarna kan ställa kritiska frågor, samt kan bifalla eller avslå välinformerat och direktdemokratiskt på kongress eller medlemsmöte.

Jag föreslår att styrelsen provar om argumenten i sin egna analys, samt försöker vara evident sanna, dels tar hjälp av varandra i styrelsen men gärna även tar hjälp av Valsamverkanspartiet, INNAN ni ev. antar argumenten som sanna argument, d.v.s. gör egna vetenskapliga försök till falsifikation och verifiering av era egna argument.

Denna intervju har även skickats via e-post till Landsbygdspartiet Oberoendes styrelse

TYCKER DU ATT DETTA ARBETE ÄR VÄRDEFULLT OCH KÄNNER TACKSAMHET SÅ LÄS GÄRNA OM OLIKA SÄTT SOM DU KAN DONERA TILL FÖRFATTAREN OCH DENNES PARTI.

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.