Direktdemokrati – Plötsligt väcks hoppet till liv om bred valsamverkan

I denna skakiga videoupptagning (p.g.a. inkompetens vad gäller att ställa ifrån sig mobilerna) får vi lite sjösjukt ändå dela många intressanta tankar.

Bild på tre personer för mer inslag av direktdemokrati
Video från Fultuben – Återkoppla med Ulf Bejerstrand, 2021-08-16

(Med ”Fultuben” syftar jag inte på den fina diskussionen (även om den var fruktansvärt lång), men på ägarförhållandena av Youtube och dess kopplingar till bisarrt beteende. När jag angriper Zuckerboken så är det de som låter sig användas av Zuckerberg som jag angriper med engelskans ”sucker”, d.v.s. en enfaldig individ som är lättlurad.)

Klagar jag? Är ni förbannade på att bli kallade för enfaldiga Zuckers, så är det för att ni har motstånd mot den sanningen. Det är första biten att känna till det för er. Ni är arga på sanningen. Var inte det, men välkomna den! Den vill hjälpa er bort från er belägenhet.

Nästa sak, för att vara positiv och konstruktiv: Här en länk med instruktioner till mitt eget favoritalternativ, nämligen öppen fri programvara från Internet Archive och här ser jag även VLC idag, vilket förhoppningsvis innebär att folket enkelt både kommer kunna spela in OCH ladda ned kreationerna helt anonymt från sina egna datorer och även kommer spela upp dem när de vill, utan uppkoppling och utan reklam.

Två kortfattade OCH viktiga videos att titta på för att förstå vikten av fri programvara och aktivt handlande för demokratin så att ni skärper er!

Är det svårt att göra videos, redigera och ladda upp dem? Nej. Det finns betydligt svårare saker. Normalintelligens räcker gott, plus lite envishet och mod.

Här är en jag gjorde via Jitsi och DropBox, redigerade med Open Shot Editor och komprimerade med Handbrake: https://archive.org/details/vansternationalism-moral-och-vetenskap-med-martin-gustavsson-klaus-bernpaintner-och-jonas-nilsson

 

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.