Video – Första viktiga mötet om en bred valsamverkan och direktdemokrati nu genomförd

Videon, på en timme och 4 minuter, publiceras oredigerad, till skillnad från hur många journalister i dag arbetar i våra medier. Jag har dock tvingats att komprimera videon och ljudet via Handbrake (640×360 RF30 15fps & 64kbps) för att få ner storleken till en rimlig storlek för våra tittare och lyssnare.

Jag vill minska tittarnas och lyssnarnas data-användning och deras mobilbestrålning, på inrådan och varningar från WHO och Apple om mobilstrålning, vilket docent Olle Johansson har upplyst mig om, vilket nästan inga vanliga medier eller vanliga journalister har gjort, vilket man nog bör ställa sig frågan de till. Varför gör de på detta viset?

Medverkande:

Bild på Christer Wessberg
Christer Wessberg, talesperson för Direktdemokraterna

Bild på Ulf Bejerstrand
Ulf Bejerstrand, talesperson för Knapptryckarna

Bild på Jeff Forsell
Jeff Forsell, f.d. miljöpartist

[Bild borttagen på Lottes begäran]
Lotte Johansson, talesperson för Direktdemokraterna

Bild på Martin Gustavsson
Martin Gustavsson, f.d. medlem i Miljöpartiet,
f.d. grundare och medlem i Aktiv Demokrati,
f.d. medlem av Direktdemokraterna,
nuvarande talesperson för Vetenskapliga partiet

Beklagar dessutom att Lotte från Direktdemokraterna kände sig lite överrumplad eller walraffad, men det är kanske ändå liksom bra för en journalist att få uppleva någon gång i livet och det är dessutom utmärkt för Direktdemokraterna att de får reda på vad deras talespersoner faktiskt säger vid så här viktiga möten.

Kommentarsfältet är visserligen modererat för att undvika spam, men relativt vidöppet, eftersom vi är för yttrandefrihet i det här partiet och det tror jag att alla medverkande partier och personer också är. Modereringen beror på alla de lagar som måste följas.

Videon har publicerats på Internet Archive i olika komprimerade format som kan laddas ned anonymt utan att köra spionerande Javaskripts (d.v.s. sådant som Facebook och Google påtvingar de användna (användarna).

Här är sidan med Licens-info och Javaskripts från Internet Archive:
https://archive.org/details/direktdemokrati-valsamverkan-2021-08-22

Här har ni direktlänk till videon på 77 MB, som ni kan ladda ned och dela med er av fritt precis hur ni vill:
https://archive.org/download/direktdemokrati-valsamverkan-2021-08-22/direktdemokrati-valsamverkan-2021-08-22.mp4

Här har ni enbart ljudfilen på 30MB, som ni också kan ladda ned och dela med er av fritt precis hur ni vill:
https://archive.org/download/direktdemokrati-valsamverkan-2021-08-22/direktdemokrati-valsamverkan-2021-08-22.mp3


Tillagda kommentarer på 11MB:
https://archive.org/download/ulf-bejerstrand-direktdemokrati-valsamverkan/Kommentarer-Martin-Gustavsson.mp4>/a>

18 reaktioner till “Video – Första viktiga mötet om en bred valsamverkan och direktdemokrati nu genomförd

 1. Klargörande:

  1. Christer verkar ha missförstått begreppet valsamverkan och använder tyvärr ordet felaktigt. Inget parti måste byta namn för att valsamverka, lika lite som Kristdemokraterna bytte namn när de tog sig in i Riksdagen via ”Centern”. Alla kandidater får sina partinamn tryckta på den gemensamma valsedeln under sina egna namn.

  2. Lotte verkar ha missförstått omstart av partier. INGA partier ska startas om för att åstadkomma valsamverkan, så vida inte individer/fraktioner själva beslutar sig för omstart av sina egna partier. Alla partier finns och får finnas kvar, även efter valet, trots valsamverkan i själva valet. Valsamverkan är inget ”block”. Partierna som ingår är helt självständiga.

  3. Lotte verkar ha missförstått Vetenskapliga partiets politik. Vetenskapliga partiet vill skapa det bästa för barnen och framtidens generationer och kommer naturligtvis inte svälja allt som påstår sig vara ”vetenskap”, men vill att olika vetenskapsmän ska delta i diskursen och presentera olika evidens och bevis inför folket, samt sanna argument (utan kända lögner), vilka slutligen avgör vilken väg vi bör ta, med detta som grund.

  4. Förstår inte Lottes ovilja till ett bildat folk. Lögnen används av ohederliga människor för att bedriva propaganda åt olika intressenter, så att folket kan vilseledas och bedras. Tvärtemot detta klandervärda beteende så utbildar Vetenskapliga partiet folket i att kunna skilja på lögn och sanning: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/vi-vill/sanning/ Varför detta motstånd mot ett körkort som lyfter hela folket ur dess egen belägenhet. På så vis kommer folket bättre kunna styra bilen Sverige genom en äkta demokrati på ett utmärkt sätt, förhoppningsvis helt utan att köra i diket. Lotte får gärna förklara sin ovilja inför att folk ska vara hyfsat kunniga INNAN de sätter sig bakom ratten! Vill hon att vi ska fatta ointelligenta beslut för nation och köra den i diket ännu värre än vad det redan är?

  4. Jeff vill ha med alla som vill valsamverka och den tanken är utmärkt och logisk, precis som att alla demokratiska partier har rätt att gå till val idag och ingen avstår från att gå till röstlokalen för den sakens skull, men i realiteten p.g.a. argumentationsfelet associationsskuld och människors okunskap om den lögnen, så kan det vara dåligt för alla ingående partier med t.ex. gravt drabbade rasister, eller andra asociala diagnoser som vill medverka. Dessa kan istället behöva en tids projekt, behandling eller meditation som ev. avhjälper tillståndet, dock inte svärta ner de andra som vill samverka. Så alla kommer kanske inte ha lika stort värde för vår gemensamma mål om ökad samverkan och direktdemokrati, och de kan motverka den enhet som vi faktiskt vill skapa för att kunna nå förbi 4%. Föreställ er att Diktaturpartiet vill vara med och införa diktatur, eller en sekt som vill prygla kvinnan till underkastelse vill vara med, eller att ett av de korrumperade oligarkpartierna i Riksdagen vill vara med? Ska de då få vara med och dra ner vår trovärdighet med detta? Är det rimligt?

  5. Ulf tar upp en viktig fråga. Ska valsamverkan ha gemensamma frågor eller inte. Jag är öppen för båda delar. Valsamverkanspartiet kan förändras i konsensus. Av erfarenhet i mitt arbeta att förklara Aktiv Demokrati för folket på gator och torg så vet jag att människor önskar sig minst tre frågor som man ska kunna leverera. Folket vill veta var partiet står just nu i olika frågor, och det kan presenteras i procentuella tal om DD så önskar. Mer avancerade förklaringar är det inte alla som orkar med. Det är en pedagogisk uppgift som ofta kräver stort tålamod. Ofta är svaren i procentuella tal mycket pedagogiskt för folket, vilka då ofta inser att partiet påverkas direkt av dem själva. Det är då bra om vi väljer frågor som har stort stöd hos våra partier och även har stort folkligt stöd.

  6. Bank-ID kan enbart köras på proprietära enheter som folket inte kontrollerar, samt med programvara som folket inte kan kontrollera, till skillnad från t.ex. Purism och GNU+Linux m.m. Vetenskapliga partiet föreslår i grunden ett Schweiziskt system, samt att staten ger bidrag till företag och organisationer som tillverkar dedikerade krypterade röstningsdosor som baserar sig på öppen fri hårdvara och öppen fri källkod i en bred gemensam utveckling som styrs direktdemokratiskt, för människor som vill rösta digitalt. Mitt förslag efter samtal med en el-dataingenjör: https://intelligentunion.wordpress.com/2010/12/21/what-is-a-dedicated-trusted-computer-voting-device/

 2. Jag tycker det är illa att partier som vill in och göra verklig skillnad inte ens har greppat pandemibluffen än. Jag skrattade direkt vid ”utbrottet”, då jag redan visste om den världsomspännande coronapandemi-övning man hade 3 månader innan. Dock så fastnade skrattet i halsen då jag insåg att mänskligheten uppenbarligen inte lärt sig ett smack än hur världen fungerar.

  Allt som händer och har hänt i världen sedan 1,5 år tillbaka i tiden utgår ju från ”pandemin”. Hur kan så många skärpta människor helt plötsligt blint tro på den makt och den media som de innan har kallat för lögnare och bankmaffians sprattelgubbar? Det tar inte så många minuter att leta upp fakta på nätet för dem som inte kan tänka själva.

  Nah, jag litar inte på någon som lyckas ”missa” den största psyopsen i mannaminne. Den är ju skrattretande uppenbar.

  1. ”Hur kan så många skärpta människor helt plötsligt blint tro på den makt och den media som de innan har kallat för lögnare och bankmaffians sprattelgubbar?”

   De som är goda människor tror ofta andra om gott och människan är ett flockdjur. De har svårt att förstå sociopaternas/psykopaternas sanna natur.

   Olika former av lögn – Del 9 – Godtrogenhet inför manipulerande psykopater

   – Vissa är lätta offer för de repetitioner som massmedias sociopater/psykopater levererar. När väl masspsykoserna är i gång så är de svåra att stoppa.

   Olika former av lögn – Del 8 – Grupptänkande/sekterism/gruppolarisering

   Fakta samlas då in från de källor som bekräftar masspsykosen/narrativet. Fenomenet kallas inom vetenskapsteorin för bekräftelsefördom.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Bekr%C3%A4ftelsef%C3%B6rdom

   Idag befinner sig folk ofta på de proprietära plattformar som används för att polarisera människor in i olika felaktiga grupptänk.

   Olika former av lögn – Del 8 – Grupptänkande/sekterism/gruppolarisering

   Allt som stör masspsykosen/narrativet måste låsas ute, uteslutas, förlöjligas, tystas ned, censureras, shadowbannas (cancel culture), annars skapas s.k. ”kognitiv dissonans”, vilket kan skapa tvivel och oro hos de som håller sig fast i sin psykos.

   Psykologiska operationer kan vara lätta att missa om man inte är vaksam. Med tanke på konsekvenserna vet jag inte om man ska skratta, men det är nog ändå bättre än att gråta.

   Har f.ö. märkt att satir och logiska frågor fungerar utmärkt, MEN man får inte attackera rakt på. Man måste först säga saker de håller med om, d.v.s. tycka precis som dem, annars går egot i försvarsposition direkt.

   Fem påståenden som man ger måste de nicka till, vara en del av psykosen, sedan kommer frågan/satiren som gör att de tvingas tänka kritiskt.

   1. Visst, det är proffs som står bakom detta. De vet in i minsta detalj hur psykologi fungerar. De vet också hur man tystar eventuella skeptiker. Men någonstans långt in i huvudet på folk så måste ju bara varningsklockorna ringa. Det finns ju trots allt ingen logik alls i det som sker.

    Vet inte om det beror på aspergerdrag eller liknande, men min hjärna började iaf ifrågasätta mycket redan under tidig skolålder. T.e.x vad orsaken var till att ”the good guys” alltid vann alla krig, konflikter och liknande. Eller gjorde de verkligen det?

    Nåväl, så länge de i toppen äger all media så kommer ingen förändring alls att ske.

   2. Det är i vart fall en kul utmaning att försöka få något positivt och konstruktivt att ske, eller hur?

    Förr hade vi nästan enbart envägskommunikation via dagstidningar, Radio och TV, förutom människor som Olof Palme som talade med människor varje dag på gator och torg.

    I dag har vi Internet. Det är helt fantastiskt om människor bara finner motivationen att hålla det öppet och fritt enligt FSF.org och inte låser in sig på Javaskript-smittade proprietära plattformar som missbrukar ”de användna” mentala slavarna genom ägarnas algoritmer.

    När folket vaknar är fulglobalister, fulmedia och fulpolitiker enbart en pinsam historia. I skolorna kommer man fråga eleverna: Hur kunde vi låta oss luras så länge? Rätt svar: Masspsykos. (Ignorera ufo-reklamen som är till för att avskräcka dig från att kolla på videon nedan!) https://www.youtube.com/watch?v=09maaUaRT4M

 3. Såg aldrig någon UFO-reklam. Bra video.
  Ja, utmaningen kan ses som kul, men framför allt skrämmande. Dock så måste vi ALLA vara med på tåget denna gång. Vi kommer såklart alla att tvingas in i tåget förr eller senare, då det som sker nu aldrig har hänt tidigare. Det handlar om att vända upp och ner på allas upplevda världsbild och få alla att ta till sig att de har levt i en lögn i hela sina liv. En smärre utmaning.

  Allt måste göras om från scratch. Idag tar myndigheterna över våra liv från den dag vi föds, till den dag vi grävs ner.
  Från spädbarnsålder tills vi går ur skolan så trycker de i oss sprutor med okänt innehåll utan något ifrågasättande. Vanligt är att barnen tas över redan i ett-årsålder, och hjärntvättas under hela skolåldern.

  Resten av livet så är vi slavar under bankerna, företagen och hundratals myndigheter som har fullständig koll och kontroll över oss. Med dagens kända teknik så vet de exakt var vi befinner oss hela tiden, vilka vi pratar med, vad vi läser och tittar på. I.o.m att de ligger så långt före fårskocken inom teknik och utveckling, så vet vi egentligen ingenting om vad de har för verktyg att kontrollera oss med idag.

  Vad finns i marken, luften, vattnet och allt annat som omger oss egentligen?
  Har du inte sett dokumentären ”Underkastelsen” (finns faktiskt på SVT-Play just nu) så gör det. Den är sprängfylld av professorer, forskare och andra experter från hela världen som ger sin syn på utvecklingen inom främst kemikalier, mediciner och hur de påverkar oss. Otroligt sevärd och skrämmande.

  1. Bra att du slapp UFO-reklamen.

   Är du lättskrämd? Var inte det! Alla dör en dag ändå… verkar det som …
   Gör man rätt väntar kanske himmelriket här på jorden … eller i evigheten, Amen. :oD

   Tror inte att vi kommer tvingas in i tåget mot förtida död, men man vet ju aldrig. Tror att psykopaterna är nöjda om lejonparten luras med frivilligt faktiskt, som på Hitlers tid, så visst har liknade masspsykoser används tidigare.

   Folkets intresse är rigorös testning, innehållsdeklaration, statliga medicinföretag och statlig vård, samt att människorna själva väljer vaccinationer eller att avstå med objektiva fakta som grund.

   Man kan göra sig till mindre slav. Ett bra sätt är att stänga av ”smart”-telefonen och lägga den i en ljudtät Faradays bur, tills man verkligen behöver den. Man slipper då övervakningen som Richard Stallman varnar oss för, samt även mobilstrålningen som docent Olle Johansson varnar oss för.

   Du kan byta bank till JAK eller Ekobanken. COOP har också bank och är medlemsägt. Då är du ett litet steg till bort från slaveriet.

   Om du kör GNU+Linux och använder Tor-browser så vet de nog inte så mycket vad du gör.
   ”Underkastelsen” på SVT var utmärkt gjord. Stefan Jarl är toppen! Förklarar nog en hel del om det ökade fokuset på HBTQ.

 4. Nä, jag är nog inte så lättskrämd. Det är däremot de som springer till närmsta mottagning och trycker spruta efter spruta i sig, utan att ens ha funderat på omständigheterna runt det hela. Folk är faktiskt så ängsliga och rädda för att bli sjuka, att de omedvetet tar livet av sig. Så det kan bli. Inte många tänker på att livet i sig är livsfarligt, för chansen att man dör är ju 100%. Hur vågar de? 🤯

 5. Var snäll och ta bort bilden av nig från din hemsida. Jag vill inte ha något samröre med dig eller ditt parti. Enligt GDPR Får man inte använda bild på andra människor utan att tillfråga de.

 6. Intressanta diskussioner om samverkan och smart att dela in talartiden!
  Tror ni är inne på helt rätt spår men det borde finnas fler som kan hoppa på tåget nu när ni har momentet?

  Väntar med med spänning på del 2.

  1. Tack. Precis vad jag tyckte. Lärde mig detta sätt att hålla möte av Enhet uppe i Linköping, när jag var där och föreslog valsamverkan för många år sedan. Vi hade då en stafettpinne som gick runt.

   Då såg jag fördelarna med denna teknik, men även vissa nackdelar, t.ex. att vissa gaggade för länge och kom med en massa ovidkommande. Då tänkte jag att man borde begränsa tiden och att det behövs en demokratiskt sinnad ordförande som håller ordning på mötet.

   Jag har precis bjudit in medverkande partiers talespersoner till ett möte som jag hoppas avlöper ungefär som det förra (kanske med något mer självdisciplin även från min sida) men vid detta möte är jag inte nödvändigtvis ordförande, eftersom vi då kommer välja ordförande och mötesordning inledningsvis.

   Men jag hoppas ändå att det kommer bli givande för dig som tittare och att alla deltagares tid och upplevelse respekteras så gott det går.

   Om du känner till fler som vill hoppa på detta direktdemokratiska tåg nu när det har startat, så är du varmt välkommen att upplysa dem på alla kanaler du har!

   För om du nu väntar med spänning, så är det nog mycket intressant även för dina vänner och bekanta, tror jag.

   Mitt mål är en publicering snart. Vill du ha en påminnelse via e-post så prenumerera gärna på bloggen!

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.