Frågor till Knapptryckarna som har haft ett transparent möte

Ulf vill inte svara på mina tidigare frågor, men mina frågor verkar faktiskt ha haft positiv effekt för nu genomförde fem utvalda medlemmar av Knapptryckarna ett ”transparent” möte. Toppenbra! Knapptryckarna verkar vara på väg i direktdemokratisk riktning på allvar. Det får mig att tänka på den där fina dikten som finns på Ole Dammegårds sida.

Bild på några av Knapptryckarnas ledargestalter

Alla deltagare i mötet tycks vara eniga i att mötet ska direktsändas via Googles energislukande servrar, som inte betalar skatt i Sverige, samt att alla som vill lyssna ska registreras av främmande makts Javaskripts och att alla dokument ska ligga på Microsoft OneDrive så att CIA ska ha koll på vilka svenskar som laddar upp och ned saker ur molnet. Knapptryckarna har säkert bra skäl till det.

Min fråga till Knapptryckarna är: Varför vill Knapptryckarna det? Och hur går detta ihop med Dataskyddsförordningen (GDPR) och brottsbalken om folkförräderi, d.v.s. att dela med er dessa data med främmande makt?

Är det inte bättre att locka ut folk till bättre plattform som inte kräver att få spionera, inte registrerar och inte manipulerar folket, plattformar där de inte tvingas in i Javaskript-fällan, men ändå kan ladda ned och titta på mötena? Eller att ni ÅTMINSTONE att ge folket alternativet att ladda ned utan Javaskripts från er hemsida?

Emil tycker att konceptet Knapptryckarna är genialt. Detta kan ev. vara en bekräftelsefördom, eller så s.k. grupptänk/sekterism. Gick själv i båda fällorna, när jag vid vår uppstart av Aktiv Demokrati var helt okritisk till röstning via Internet, precis som alla andra i AD. Jag bet mig fast i detta likt en manisk bäver, tills jag upplystes av en dataingenjör om vad som behövdes och funderade en hel del på den saken.

Ulf Bejerstrand och Rita tycker att vanligt folk är kloka människor. Det gör att jag måste ställa en fråga: Om folket är klokt, hur kunde då folket rösta på de partier som har ställt till det för Sverige i tre decennier, och hur kunde de konstant rösta för krigsförbrytelser, när det fanns flera andra alternativ för direktdemokrati, valsamverkan och fred?

Bosse tror att folket kommer bli mer engagerade när de får möjligheten att vara med och bestämma. Jag tror även att detta kommer höja deras medvetenhet. Så jag tror att Bosse kan få rätt, även om intresset hittills har varit relativt svagt, men det får vi se i detta val.

Många direktdemokrater har haft hybris förr, men visst kan det släppa den här gången, särskilt om folket uppfattar att vi försöker vara sanna och visar valsamverkansförmåga. Varför är Knapptryckarna inte med på vår lista för valsamverkan? För mycket e-post? Föreslår i så fall att de som tycker detta startar ett phpBB-forum och bjuder in oss andra dit.

Håller med Ulf och Bosse om att P-boten är en toppenidé och för att göra det negativa positivt t.ex.

”Hej! Grattis Du har INTE fått P-böter av oss. Ursäkta om vi gjorde dig förbannad när vi satte lappen på din bil, men vi är så irriterade på majoriteten av politikeradeln som styr det här landet. Vi vill byta ut dem till något bättre. Vi vill hellre att du ska få bestämma direktdemokratiskt. Vi vill trycka på den knapp som du vill i Riksdagen åt dig. Titta gärna in hos oss om du tycker att äkta folkstyre är en bra idé! Vi behöver dig.
MVH
[Partinamnet på en bred direktdemokratisk valsamverkan]”

Varför låter ni inte medlemmarna rösta om saken?

Om ert förslag på reklam. Visst kan Knapptryckarna använda svartvitt i sin reklam. Det ger retrokänsla, men drar inte till sig uppmärksamhet så bra. Kanske Knapptryckarna kunde göra något väldigt iögonenfallande färgsprakande i reklamen i rött, t.ex. en riktigt iögonenfallande röd clownnäsa på en karikatyr av t.e.x. Reinfeldt eller Löfven (eller båda) i svartvitt. Vad tycker ni om den idén?

Rita har kanske rätt om lite äldre kvinnor som mer moraliskt högstående. Ska ni ha en äldre kvinna som ledargestalt kanske? Men är det sanningen, egentligen? Jag vet inte riktigt, för äldre kvinnor har länge röstat väldigt märkligt och omoraliskt, generellt sett. Är det inte så? Kanske är äldre kvinnor moraliskt högstående jämfört med män, generellt sätt, men kan kanske luras genom känsloargument lättare?

Vill ni slippa en massa e-post? Varför kör vi, som är för valsamverkan och direktdemokrati, då inte ett eget öppet fritt phpBB-forum?

Om de andra partierna är med i Folkets Röst, varför har de inte sagt det själva genom vår gemensamma e-post-lista för valsamverkan och direktdemokrati? Jag frågar partierna direkt. Ett svar från ett av partierna:

…”Igår startades en medlemsomröstning om vi ska ingå i en valallians.
Med vänliga hälsningar
Jesper, Talesperson Direktdemokraterna” (Måndag, Oktober 11, 2021 kl. 07:57)

…men inget svar från de andra… än… Hmm…

Men ändå. Bör vi inte försöka tala sanning så att våra näsor inte börjar växa förbi politikeradelns?

Jannica frågar varför vissa försöker hålla sig på sin egen kant. Bra fråga. Då frågar jag Knapptryckarna, varför de inte är med i vår gemensamma e-postlista för valsamverkan och direktdemokrati? Välkomna med era talespersoner, eller starta gärna ett öppet fritt forum för oss alla! Valsamverkanspartiet är ett slags öppet fritt forum också. Välkomna!

Bosse tycker att Knapptryckarna är ett bättre alternativ än alla andra och Ulf tycker att det inte kan jämföras med något annat. Är det OK om jag har en annan uppfattning?

Tittade in på Knapptryckarna och där finns ingenting förrän man godkänner ett Javaskript. Då poppar det upp en tom WordPress-sida… Via en Tor-browser kommer WordPress-sidan direkt, men inget transparent system existerar…

5 reaktioner till “Frågor till Knapptryckarna som har haft ett transparent möte

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.