Kritik – Förvånande oseriöst från Direktdemokraterna, Knapptryckarna, Medborgarresan och Enhet

Jag har nu drivit på valsamverkan och direktdemokrati mycket länge. Positiv som jag är så tänkte att nu är det på väg att lossna, och jag har tolerant hållit igen länge nu, samt uppmanat er alla vänligt, väntat förgäves på alla medverkande partiers egna initiativ, och väntar tyvärr fortfarande. Det är tragikomiskt.

I de möten jag hållit har jag låtit alla komma till tals i tur och ordning och försökt hålla mitt eget tal kortfattat i hänsyn till er andra och lyssnare.

Vid en viss punkt måste man agera om det ska bli någon ordning, för valsamverkan och direktdemokratin, OCH det är bråttom nu anser jag! Nu är det dags att rensa upp och skärpa sig OM man är en seriös individ, och OM ens parti är seriöst menat, och man FAKTISKT är motiverad att ge sitt eget parti och folket mandat.

Det kan naturligtvis innebära att man måste fraktionera partiet för att bli av med infiltratörer som blockerar partiet, om man inte kan få dem på enhetligare tankar och samarbetsförmåga, eller få dem uteslutna p.g.a. samarbetssvårigheter!

Bild på internettrollJag svarade nyligen på osanna personangrepp och argumentationsfel, som ligger i öppen dager. Jag tänkte att detta kommer Direktdemokraterna sköta snyggt med en liten ursäkt, ev. genom personer som vet hur man ber om ursäkt och helt sonika gör det, men inget hände. Mycket oseriöst och faktiskt förvånande.

Inte för att jag behöver en ursäkt, eller att jag inte själv gör fel, för det gör jag ofta, men jag anser att vi faktiskt behöver människor som kan be om ursäkt när de gör fel. Förutom att hövlighet direkt hjälper oss att samverka och lyckas, så ser det snyggt ut att inte uppfattas som narcissistiska psykopater, vilka är oförmögna att be om ursäkt.

Hövlighet är faktiskt ett viktigt fundament för både valsamverkan och direktdemokrati, men när folk beter sig oseriöst och inte rättar sitt beteende när de uppmanas vänligt, ja då får man skärpa tonen, anser jag! För utan att skärpa tonen ibland mot troll, hur ska vi annars kunna bli skärpta och kunna lyckas på lång sikt? Det är oerhört respektfullt och det är i all välmening jag gör det.

Osanna personangrepp som inte beivras, i vårt försök till valsamverkan, kan nämligen i min mening jämföras med att låta rabiessmittade hundar representera alla fullt friska hundar på en hundutställning och samtidigt försöka locka folk till hundutställningen.

Klart att rabiat beteende som detta INTE kan locka intelligenta människor till en sådan hundutställning, likaså kan inte sovande passiva hundar locka folk heller. Det fattar nästan vem som helst, utom de själva har drabbats av rabies eller politisk narkolepsi. Dags att vakna nu?

Bild på Ulf Bejerstrand
Ulf Bejerstrand

Men att bli förbannad och att visa det, när någon är uppenbart oseriös, är ändå rätt och vaket, anser jag, även om jag mest är förvånad att Knapptryckarna villigt låter sig vilseledas av Ulf Bejerstrand, som är fullt medveten om att valmaskiner på nätet inte är säkra, men ändå påstår detta inför sitt parti, samt tillägger ”Vad kan gå fel?”

Bejerstrand vet bevisligen exakt vad som kan gå fel. (Direktdemokraterna påstår åtminstone inte att deras system idag är säkert, vilket är ärligt mot folket, även om de fortfarande har drömmar om säkrare nätdemokrati, samma rosa drömmar som jag själv har haft en gång och har full förståelse för.)

Bejerstrand i Knapptryckarna verkar undra varför det mest är gamla damer som går med på att bli lurade av honom. Mitt svar på det är att de förmodligen vill bli lurade av känslomässiga skäl, gärna av en man i deras egen ålder, och att den uppvridna basen i ljudet, som Bejerstrand sänder ut, förmodligen har god effekt just på dem.

De äldre damer som lockas in av Bejerstrand bryr sig förmodligen inte om vad som är sant, eller kan inte avgöra det p.g.a. demens, och är nog känslomässigt utsvultna och blir nog känslomässigt tillfredsställda av det mjuka basljudet, samt Bejerstrand som tittar in i kameran och liksom talar just till dem och säger vad de vill höra, vilket säkert uppfattas som trevligt.

Jag undrar vem Bejerstrand egentligen arbetar för, med tanke på vilseledningen om valmaskin, samt varför de andra i deras församling inte överger den som försöker vilseleda dem, för det är ju absolut ingen vit lögn vi talar om här, men faktiskt en lögn som undergräver hela fundamentet som Knapptryckarna står på.

Enda rimliga anledningen att den som vilseleder sitt parti inte plockas ned några pinnhål borde ju vara att de andra är med på vilseledningen, eller ev. ser en egen ekonomisk vinning i att vilseleda folket, typ att sälja tröjor med vinst på rockkonserter? Hur seriöst är det på en skala från 1-10 att vilseleda folket i ett parti som utger sig för att representera folket, anser du som läser detta? Kommentera gärna nedan!

Yttermera bestämmer sig Bejerstrand att skapa ytterligare en valsamverkan, samt att ansluta ”Populisterna” som har en talesperson som tror på existensen av ödlor överdragna med människohud. Nej, jag skojar inte! Nu är det väl enbart de som tror på att jorden är platt som fattas?

Inget ont om fullt rimliga konspirationsteorier med rimliga evidens som grund, för konspirationer finns ju bevisligen, men ursäkta om jag själv blir konspiratorisk när ett parti väljer ett ord som länge använts som ett nedsättande epitet för äkta folkstyre, samt leds av en person som tror på ödlor överdragna med mänsklig hud! Då blir faktiskt jag en smula konspirationsteoretisk själv.

Vill de krossa direktdemokratin och valsamverkan? Åt vem? Åt politikeradeln? Åt de stora girigbukarna? För vadå? Pengar? De verkar ju gilla pengar mer än en sund samhällsutveckling, för det var först när skiten riktigt träffade fläkten med Covid-19 som de engagerade sig. Alla som haft det svårt innan dess har de inte brytt sig om, nej, Bejerstrand har t.o.m. röstat för Moderaterna, det mest hjärtlösa av alla partier inom Sveriges gränser.

Och detta spektakel ska tydligen kallas för ”Folkets Röst”, ett stulet namn från Folkets Röst, som valmyndigheten knappast lär godkänna, så vad namnet slutligen kommer bli, på denna intressanta valsamverkan ska bli otroligt intressant. Blir det ”Folkets Långnäsade Ödlesamverkan” (FLÖ)?

Så har vi människor som tar sig tid att repetera att de faktiskt är motiverade att mötas, men aldrig lyckas anmäla sig till ett möte samt inte lyckas ta initiativ till ett möte. Prokrastinering?

Allvarligt talat, Medborgarreresan och Enhet. Någon initiativförmåga och ledarskapsförmåga måste ni allt bli motiverade att visa om vi ska lyckas få mandat 11/9 2022 och ha minsta chans att skapa ett bra folkstyre!

Blir det ingen ordning på er medverkan, så undrar jag faktiskt varför ni var med i de inledande samtalen om valsamverkan? Var det oseriöst menat från början till slut? Försöker ni bara luras? I så fall lurar ni bara folket med ytterligare ett bortkastat val, och ni lurar er själva och era egna partimedlemmar, inte mig.

Nu får det vara slut på lurendrejeri! Det säger jag åt det folk som ni försöker lura. Bara för att ni beter er som förlorare, så ska folket inte uppmanas att kasta bort sina röster på förlorare utan förvarning! Så finn motivationen nu att bli vinnare! Finn motivationen att skärpa er!

Detta var min sista post till den e-postlista som jag upprättade. Tiden har nu gått ut för er att byta namn på denna valsamverkan. Nu heter den Valsamverkanspartiet enbart p.g.a. er egen inaktivitet. Välkommen för kontakt via Valsamverkanspartiets blogg eller forum om ni är motiverade att vara seriösa! Jag vill enbart ha med seriösa partier och individer att göra!

Jag struntar i era partiers storlek. Noll mandat är noll mandat och en person som gör rätt och har karaktär kan få väldigt många kryss! Gör rätt!

En reaktion till “Kritik – Förvånande oseriöst från Direktdemokraterna, Knapptryckarna, Medborgarresan och Enhet

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.