Intervju med Naturens parti (arbetsdokument)

1. Ni har valt att hittills vara anonyma i Naturens parti. Vad beror det på och hur länge tänker ni vara anonyma?

2. Ni är ett parti för fred. Har ni upplevt motstånd mot era fredssträvanden och hur har de sett ut?

3. Skulle ni kunna berätta lite om er själva väldigt generellt och allmänt så att ni ändå behåller er anonymitet?

4. Vad är det som driver er framåt i era strävanden för fred och ekologi?

5. Ni skriver i Naturens partis partiprogram att ni vill skapa 75% mer i fritid så att vi kan vi umgås med våra barn och ge våra barn vår fulla uppmärksamhet på riktigt. Har ni någon förståelse för Alliansens, Sverigedemokraternas och Socialdemokraternas ”arbetslinje” som verkar gå ut på att skapa olika hittepåjobb för att slippa kontakt med familj och barn? Hur skulle ni beskriva deras mentala tillstånd?

6. Ni är i princip eniga med alla riksdagspartier om klimathotet. Känner ni till Jakob Nordangård vid Linköpings Universitet och Desmoblog och har ni läst Klimatupplysningens olika diskussioner och vad anser ni om detta?

7. Ni skriver på er hemsida att ni vill minska konsumtionen av kokött markant p.g.a. vattenförbrukningen, samt att vi ska ha en politik som innebär att vi äter mer kyckling, lamm, insekter, gris och mer vegetarisk mat. Har vi verkligen vattenbrist i Sverige och kommer inte vattnet tillbaka ner i marken genom kornas urin?

8. Kommer ni ändra er politik vad gäller rädslan för metan från ekologiska gräsbetande kor om den globala temperaturen plötsligt börjar sjunka igen?

9. Jorden har haft olika temperatur historiskt. Vilken temperatur anser ni är idealisk för planeten? Istid, dagens eller tropisk temperatur?

10. Ni menar att ni vill stoppa skyddsjakten på varg och andra rovdjur i Sverige. Hur stor anser ni att vargstammen ska vara innan skyddsjakt blir aktuell igen och kan inte stora populationer av varg bli ett problem för djur i ekologiska lantbruk och hur bör man tänka kring detta?

11. Ni vill ta oss ut ur EU och ni vill införa basinkomst på 10 000 kronor i månaden för alla svenska medborgare från 18 år. Vill ni göra detta innan eller efter vi har gått ut ur EU:s frihandel?

12. Ni anser att yrken som läkare, polis och politiker är livsviktiga för oss människor och att de verkligen är viktigt att vi har individer i dessa yrken som verkligen vill skapa rättvisa, rädda liv, och hjälpa andra, och inte giriga individer som endast arbetar för pengar. Anser ni att dessa yrken ska ha lika lön, högre lön eller lägre lön än alla oss andra?

13. Ni verkar vilja höja skatten för alla företag som bedriver handelsverksamhet inom Sveriges gränser ”trappvist”. Är det samma sak som en s.k. progressiv skatt? Ser ni ett problem att detta kommer gynna små och medelstora företag och missgynna storföretag med monopolställning?

14. Ni vill att kommunalskatten ska slopas och istället bli statlig skatt p.g.a. att det är effektivare. Varför anser ni att detta blir effektivare?

15. Ni skulle vilja öppna alla politiska möten för allmänheten, ex. Bilderberggruppen. Hur ska det gå till rent praktiskt? Ska det bli olagligt att deltaga i hemliga eller dolda möten?

16. Kommer även andra partiers styrelser avkrävas redogörelser eller videoupptagningar från möten? Måste intern kommunikation alltid redovisas offentligt?

17. Ni vill att vi ska bygga kinesiska höghastighetståg i Sverige. Varför ska vi ha så bråttom om vi ändå kan minska arbetstiden?

18. Ni har en politik som adresserar överpopulationen med politiska ekonomiska påtryckningar. Vad anser ni att vi ska göra med grupper som är djupt religiöst troende och har enorma födelsetal och inte bryr sig om ekonomiska påtryckningar?

19. Det står på er sida att ”Naturens Parti är det enda partiet som verkligen kämpar för att rädda planeten på riktigt”. Ska ni ändra på denna formulering nu när ni valsamverkar med, ex. Vetenskapliga partiet och Svensk Ekologisk Demokratisk Socialism som har liknade idéer?

Annonser