Hemsidan

Varför WordPress?

Valsamverkanspartiet har valt presentationsverktyget WordPress.com som grund för partiets hemsida, detta för att gynna en bra och fri programvara med öppen källkod på Internet som är användarvänlig och som enligt Sara Rosso i detta WordPress-tv-klipp dessutom används av många stora företag. Vi anser att WordPress.com är ett mycket seriöst val idag.

WordPress är rekommenderat av Free Software Foundation och är ett enkelt, flexibelt och funktionsdugligt kommunikationsverktyg som passar Valsamverkanspartiet mycket bra. Vinsten av den reklam, som vissa av er kan se, går direkt till WordPress.com, Automattic och deras anställda, samt till WordPress.org som alla ger oss denna utmärkta service och vi känner oss trygga med dessa moraliskt medvetna och kompetenta leverantörer. Vi använder även archive.org till video och ljud på öppet fritt format (ogv- och ogg-format) till intervjuer etc.

Om du vill läsa sidan utan reklam så rekommenderar vi att du skaffar dig ett eget gratis WordPress-konto och en egen gratis hemsida. Då kan du dessutom kommentera på partiets hemsida eller länka till partiet i dina egna bloggposter, samt enkelt använda den sociala programvara som då aktiveras i en liten orange klocka uppe i högra hörnet på alla WordPress-sidor som du besöker.

Varför mörk bakgrund?

För att vara vänlig mot miljön och mot människor så har vi valt att ha temat Escutcheon som har skapats av Automattic. Bakgrundsfärgen kan, i detta förträffliga tema, anpassas till att bli svart. Mörkt tema sparar energi för miljön och även batteritid, även på skärmar med bakgrundsbelysning om man sitter i en lite dunklare omgivning och sänker ljusstyrkan. Med AMOLED-teknologi så sparar man alltid energi genom att använda mörka teman, även i fullt dagsljus.

En mörk bakgrund minskar dessutom det skadliga blå ljuset från skärmar, som annars lätt leder till skador på ögon, dålig sömn och dåligt minne. Även programmet ”Redshift” i Linux och solglasögon kan med fördel användas för att mildra det skadliga blå ljuset.

Vill du ha samma härliga upplevelse även på andra hemsidor så kan vi rekommendera Linux Mint Cinnamon, temat Mint Y-dark, samt att köra Firefox med tillägget ”Dark Reader”, ”Dark Background and Light Text”, eller liknade.

Vi vill att alla läsare ska kunna läsa med friska ögon, sova gott och komma ihåg vad de läst, men vill du ändå läsa sidan med med svart text på ljusare bakgrund (ex. i kontorsmiljö)? Då rekommenderar vi att du skaffar ett eget gratis WordPress-konto och en egen gratis hemsida. Där kan du prenumerera på och läsa alla våra bloggposter genom den s.k. ”Läsaren”, eller i din e-post, som är svart text mot vit bakgrund. Du kan även enkelt kopiera texten t.ex. till ett LibreOffice-dokument och där byta till vilken storlek och stil på texten du vill.

Mer om grundläggande synergonomi och färgval:
http://mnowak.se/2008/04/11/grundlaggande-synergonomi
http://www.smelink.se/valja-farger-hemsida.html

Varför så få och så små bilder?

Vi försöker hålla hemsidan ganska ren och ha få och små bilder, eftersom det minskar ljuset, samt för att minska mängden data som skickas och därmed även minska Wifi-strålningen för barnen. Vi länkar dessutom hellre till hårt komprimerade video- och ljud-klipp just av denna anledning.

För att minska datamängden ytterligare kan vi även rekommendera Firefox (inkl. att öppna en ny flik och skriva ”about:config” i adressfältet, skriva in ”perm”, välja ”permissions.default.image” med högerknappen och byta värdet mellan 1 och 2 för att koppla på/av bilder).

Är hemsidan trygg?

Vår WordPress-blogg går att läsa och kommentera utan att köra skripts, men det finns ytterligare trygghet att få. ex. Firefox, NoScript, Icecat och LibreJS. Fråga dig även om din egen dator är trygg! Läs ex. på om trojaner!

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.