Hemsidan

Varför WordPress?

Valsamverkanspartiet har valt presentationsverktyget WordPress.com som grund för partiets hemsida, detta för att gynna en bra och fri programvara med öppen källkod på Internet som är användarvänlig och som enligt Sara Rosso i detta WordPress-tv-klipp dessutom används av många stora företag. Vi anser att WordPress.com är ett mycket seriöst val idag.

WordPress är rekommenderat av Free Software Foundation och är ett enkelt, flexibelt och funktionsdugligt kommunikationsverktyg som passar Valsamverkanspartiet mycket bra. Vinsten av den reklam, som vissa av er kan se, går direkt till WordPress.com, Automattic och deras anställda, samt till WordPress.org som alla ger oss denna utmärkta service och vi känner oss trygga med dessa moraliskt medvetna och kompetenta leverantörer. Vi använder även archive.org till video och ljud på öppet fritt format (ogv- och ogg-format) till intervjuer etc.

Om du vill läsa sidan utan reklam så rekommenderar vi att du skaffar dig ett eget gratis WordPress-konto och en egen gratis hemsida. Då kan du dessutom kommentera på partiets hemsida eller länka till partiet i dina egna bloggposter, samt enkelt använda den sociala programvara som då aktiveras i en liten orange klocka uppe i högra hörnet på alla WordPress-sidor som du besöker.

Varför mörk bakgrund?

För att vara vänlig mot miljön och mot människor så har vi valt att ha temat Escutcheon som har skapats av Automattic. Bakgrundsfärgen kan, i detta förträffliga tema, anpassas till att bli svart. Mörkt tema sparar energi för miljön och även batteritid, även på skärmar med bakgrundsbelysning om man sitter i en lite dunklare omgivning och sänker ljusstyrkan. Med AMOLED-teknologi så sparar man alltid energi genom att använda mörka teman, även i fullt dagsljus.

En mörk bakgrund minskar dessutom det skadliga blå ljuset från skärmar, som annars lätt leder till skador på ögon, dålig sömn och dåligt minne. Även programmet ”Redshift” i Linux och solglasögon kan med fördel användas för att mildra det skadliga blå ljuset.

Vill du ha samma härliga upplevelse även på andra hemsidor så kan vi rekommendera Linux Mint Cinnamon, temat Mint Y-dark, samt att köra Firefox med tillägget ”Dark Reader”, ”Dark Background and Light Text”, eller liknade.

Vi vill att alla läsare ska kunna läsa med friska ögon, sova gott och komma ihåg vad de läst, men vill du ändå läsa sidan med med svart text på ljusare bakgrund (ex. i kontorsmiljö)? Då rekommenderar vi att du skaffar ett eget gratis WordPress-konto och en egen gratis hemsida. Där kan du prenumerera på och läsa alla våra bloggposter genom den s.k. ”Läsaren”, eller i din e-post, som är svart text mot vit bakgrund. Du kan även enkelt kopiera texten t.ex. till ett LibreOffice-dokument och där byta till vilken storlek och stil på texten du vill.

Mer om grundläggande synergonomi och färgval:
http://mnowak.se/2008/04/11/grundlaggande-synergonomi
http://www.smelink.se/valja-farger-hemsida.html

Varför så få och så små bilder?

Vi försöker hålla hemsidan ganska ren och ha få och små bilder, eftersom det minskar ljuset, samt för att minska mängden data som skickas och därmed även minska Wifi-strålningen för barnen. Vi länkar dessutom hellre till hårt komprimerade video- och ljud-klipp just av denna anledning.

För att minska datamängden ytterligare kan vi även rekommendera Firefox (inkl. att öppna en ny flik och skriva ”about:config” i adressfältet, skriva in ”perm”, välja ”permissions.default.image” med högerknappen och byta värdet mellan 1 och 2 för att koppla på/av bilder).

Är hemsidan trygg?

Vår WordPress-blogg går att läsa och kommentera utan att köra skripts, men det finns ytterligare trygghet att få. ex. Firefox, NoScript, Icecat och LibreJS. Fråga dig även om din egen dator är trygg! Läs ex. på om trojaner!

3 reaktioner till “Hemsidan

 1. Hej! Vi är de två grundarna till Hälsopartiet, nu namnbytt till Omstart Sverige, som undrar om ni verkligen accepterar era potentiella samverkanspartier som vårt, Fi mfl. trots att direktdemokrati, dvs beslutande folkomröstningar, inte står överst på våra respektive prioriteringslistor av reformer? I så fall vill vi tipsa om att ta bort ”direktdemokrati” som krav på samverkanspartierna, så ni får fler intressenter. Sedan undrar vi också hur det går med namninsamlingen med 1500 st för registreringen av partibeteckningen på valmyndigheten. Vi är intresserade att gå med, om det finns reell möjlighet att få med fler partier i närtid. Ring oss gärna: Nicklas, tel. 073-65 64 622 eller Dag på 031-98 34 77.

  1. Hej Niklas och Dag!

   Jag kan givetvis ringa upp er, eller så kan vi snackas vid via Jitsi Meet.

   Jag har nyligen bytt attityd p.g.a. flitig meditation. Hälsosamt för en bra omstart, tror jag.

   Jag har gått från att vara skeptisk mot många politiska partier (för olika småsaker) till ett öppet hjärta för precis alla, så ni är absolut accepterade till 100%. T.o.m. f.d. krigsförbrytare-moderater och bomb-liberaler som vill massmörda är nu accepterade, trots att de är de mest ohälsosamma människorna som jag själv kan föreställa mig, eftersom jag arbetar för världsfred för barnen och framtidens generationer, MEN de ska få vara med i vår demokrati ändå, för en del av deras läkning består i att få syndernas förlåtelse, även om de sjunker under 4% när folket vaknar, för den spärren är odemokratisk.

   Jag läser att ni är för samma beslutsordning som i Schweiz, precis som mitt parti Vetenskapliga partiet. Kul. Detta innebär mer initiativrätt och folkomröstningar åt oss alla, d.v.s. direktdemokrati åt folket, så personligen anser jag att det är alldeles utmärkt, men jag har, som sagt, sänkt kraven för medverkan nu. Det viktiga är att vi får en ordentlig omstart och folket får välja nya ledare eller t.o.m. kan rösta på sig själva genom oss om de inte litar på någon annan längre, och samtidigt bidra till omstarten!

   Är medgrundare av det som idag kallas för ”direktdemokraterna”, samt precis som er, i er punkt 9, så var jag förr väldigt positiv till digitala omröstningar, men detta har förändrats med ökad kunskap inom IT från Rob Braxman och Richard Stallman. Detta är alldeles för osäkert än så länge, anser jag. Folk kör nämligen okända proprietära hårdvaror och mjukvaror från främmande makt som är alltför lätta att manipulera. Det handlar även om medborgarnas integritet, men även av behovet av transparens. Ungefär vad som behövs vid digital omröstning i framtiden: https://intelligentunion.wordpress.com/2010/12/21/what-is-a-dedicated-trusted-computer-voting-device/ (anser jag och många som satt sig in i ämnet)

   Valsamverkanspartiet är redan registrerat till val. Valsedelns har texten ”valsamverkanspartiet” i stilen Ubuntu och ett rött öppet hjärta. Jag satsar inte på namninsamling, eftersom jag tror att listan bör vara helt öppen, likt Socialdemokraternas olika listor. Namninsamling är enbart till för att låsa listorna och jag är inte låst, men öppen, samt hoppas på folkets omdöme när de röstar 2022, även om de skriver till sitt eget namn och sätter ett kryss på sig själva.

   Jag samtalar med alla intresserade partier och det är en hel del som nu förstår att vi måste valsamverka för att få en hälsosam omstart. Problemet verkar enbart vara fåtalet narscissister som ställer till det genom att de älskar sina egna röster och vill synas för mycket på andras bekostnad, samt ogillar att ha fel, men jag tror vi kommer klara av det ändå, med fåtalet undantag. Alla med intelligens över normalnivå, som inte lider av narscissism, kommer garanterat vara med.

   Det finns reell möjlighet att få med fler partier i närtid. Jag jagar tag i en mobiltelefon och ringer er om ni inte meddelar mig en Jitsi Meet-adress med en tid och ett datum som passar er, vilket jag personligen föredrar.

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.