Replik från Framåt Sverige

I artikeln Har SD en framtid som ett nationalistiskt parti? från vänsternationalisterna så bemöter man bland annat ett påstående jag har gjort om att SD inte kommer vara ett nationalistiskt parti år 2026. Jag kan förstå varför det verkar som mitt påstående är överdrivet pessimistiskt men ska här förklara vilka grunder jag har för det påståendet och kan samtidigt försäkra att jag inte använder detta argument för att dra fler anhängare till Framåt Sverige utan att som jag ser det, ett krasst konstaterande och analys av den riktning SD nu verkar ha tagit. Nedan följer ett axplock som jag alla anser tillsammans målar en väldigt oroväckande bild av den utveckling eller snarare sjangsering SD är på väg emot:

  • EU-frågan: EU-frågan är väldigt viktig för massor med SD-väljare och anledningen till att många gick med till att börja med och valde SD ur den tidiga urmylla av nationella grupperingar som fanns på 90-talet. Bland annat var detta Åkessons anledning när han blev tillfrågad, just EU-frågan.
  • NATO-frågan: SD har i likhet med EU velat vara fri från överstatliga organisationer och NATO är i högsta grad någonting som är överstatligt och som gör att vi inte skulle vara herrar i vårt eget hus, vår militär skulle vara en del av ett militärindustriellt komplex med USA i högsta ledningen där vi inte bara får beskydd av nämnda organisation utan blir tvungen att rycka ut till andras försvar, kanske till och med försvar av USA som en konsekvens av något av deras otaliga imperialistiska krig.
  • Betald återvandring: Jimmie Åkesson har sagt att han vill betala 400000 kr för att de invandrare som misskött sig ska vilja återvandra av sig själva. Jag hoppas att jag inte ens behöver motivera just denna punkt men jag gör det ändå.. Hur tänker Jimmie här? Menar han på fullaste allvar att människor som begått grov kriminalitet, misskött sig på andra sätt eller helt enkelt inte respekterat den svenska kulturen och parasiterar på oss svenskar ska få betalt för att frivilligt åka tillbaka? 400000 kr är helt klart mer pengar än vad de flesta svenskar har på banken och detta skulle vi alltså ge till invandrare som dessutom betett sig illa? Vad hände med retoriken från bara några år tillbaka när SD ville tvångsrepatriera minst 1 miljon icke-assimilerade invandrare? Den är nu som bortblåst och vi ska istället betala en avgift, ett slags lösen för att dessa individer ska sluta plåga vårt land? Framåt Sverige och AFS anser att detta är groteskt!

Om vi nu gör en helhetsanalys av detta så blir resultatet att fler och fler punkter kompromissas av SD och det är inte några små punkter utan väldigt betydande sådana som vårt oberoende och vår rätt att leva utan invandrare som vägrar att respektera Sverige!

Det är tydligt att denna positionsförflyttning enbart syftar till att göra sig grön hos Moderaterna. NATO och EU-vurmen samt rädslan för att utvisa invandrare är någonting som kännetecknat M under en väldigt lång tid. Den Nyliberala linjen som Reinfeldt förde in i M kanske för den vanliga väljaren tycks vara bortblåst men som för oss kännare är väldigt uppenbart kvar inom partiet. Det är väldigt tydligt att denna anpassning till M skett när man i punkt efter punkt från SD´s sida anpassar sig till M´s önskemål, i synnerhet då M och SD förut haft skilda åsikter här, men det är inte M som anpassar sig, inte ens på en enda punkt, utan det är SD. Väldigt talande.

När en sten satts i rullning så är tyvärr den enda gångbara slutsatsen att den kommer fortsätta rulla, ju mer liberaliserat ett parti blir, ju längre lär det fortsätta i den riktningen. Vi kan se detta med allt ifrån partier som KD, till S, till V, till M och C. Varför skulle SD vara en skillnad?

Jag vet att Martin Gustavsson inte tror på mig här men det finns tyvärr mycket fog för skepticism emot SD. Jag kan dessutom säga att jag kan bjuda Martin på en fin middag om det visar sig att mina farhågor varit ogrundade och SD fortfarande har återvandring med på dagordningen år 2026. Jag är övertygad om att det då kommer heta nåt i stil med tvingande integration istället.

Gällande AFS så förstår jag delvis kritiken men är samtidigt mån om att framhålla att AFS närmande gentemot Framåt Sverige tyder på insikten om en vänsterfalang inom nationella rörelsen. Dessutom till AFS försvar så följer ju ledningen för AFS dess medlemmars vilja vilket man tyvärr absolut inte längre kan säga om SD. SD´s ledning gör helt som den vill med maximal toppstyrning och noll kommunikation med dess medlemmar. Det finns många fler saker jag kan säga om SD som målar utvecklingen i ett negativt ljus men jag tycker att de 3 huvudpunkter man svikit på är tillräckliga för att avfärda SD som ett gångbart nationalistiskt alternativ i framtiden.

Christian Pavón
Ordförande för Framåt Sverige

En reaktion till “Replik från Framåt Sverige

  1. Tack för ett utmärkt inlägg. Jodå jag tror på dig, Christian och snälla ursäkta att jag svarade så sent! Jag fick inget meddelande om ditt inlägg. Mitt eget fel. Man måste prenumerera på bloggen för att få det. Det syns heller inget i listan under den lilla klockan.

    Jo. Det finns mycket fog för skepticism emot SD. Jag har länge misstänkt att SD skulle hoppa upp i knät på monopolkapitalets globalister. Gamla moderater som älskar pengar för mycket är aldrig bra för folket. Jag misstänkte vad som skulle ske och sade det mycket tidigare än du kanske anar.

    Personligen anser jag att erbjudandet om 400000 kr för återvandring är samma slags signalpolitik, fast värre, än sittande politikeradels öppna hjärtan och bidrag för boende i bostäder som svenskar inte har råd till, allt medan arbetslösheten är hög p.g.a. EU-medlemskapets underbudspolitik.

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.