Intelligens i Oslo i Norge – Vänsterpartier skapar en valsamverkan – Rødt

”I helgen föddes Rødt, ett nytt revolutionärt parti i Norge, under stormande bifall från cirka 350 personer från Akp, RV och RU samlade till kongress i Oslo.”
Källa: http://proletaren.se/artikel/stub-5

Arbejdernes kommunistparti (Akp), Rød Valgallianse (RV) och
ungdomsförbundet Rød Ungdom (RU) har tydligen samtalat om valsamverkan ända sedan 2005, enligt Proletären, har nu förmodligen insett att de hållbara skälen för valsamverkan överväger. Tänk om jag har bidragit till det? Toppen i så fall och grattis till Rødt.

Sent skall syndarna vakna är ett svenskt talesätt och i Sverige har ”de röda” så sakta börjat vakna har jag nyligen noterat. Hur lång tid kommer det ta innan ”de röda” i Sverige går ihop i en bredare röd eller rödgrön valsamverkan för att ta sig över 4% kan vi nu enbart spekulera i.

Proletären nämner att de inte tänker behålla ordet ”Valgallianse” i namnet efter valet. Det tror jag är ett misstag. Glömmer man bort att det är en valsamverkan så riskerar den att spricka. Att varje ingående del i en valsamverkan respekteras proportionellt är essentiellt.

Är de svenska röda intelligentare än norska kommunister så går det sannolikt alltså betydligt snabbare än 14 år. Man skall nog varken överskatta eller underskatta svenska kommunister. Vi får helt enkelt vänta och se hur intelligenta de är.

Utnyttjar de svenska röda kraften i sin egen superintelligens genom meditation så sker det sannolikt alldeles strax, men lite pinsamt är det att norrmännen vann intelligensmässigt denna gång. Kan vi ta revansch mot norrmännen och vinna över dem mandatmässigt redan nästa val? Det är en utmaning!

Kontakta oss via kommentarsfältet med telefonnummer, e-post eller hemsida om du är intresserad av dialog eller intervju om valsamverkan! Vi publicerar INTE ditt telefonnummer

5 reaktioner till “Intelligens i Oslo i Norge – Vänsterpartier skapar en valsamverkan – Rødt

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.