Valanalys & Jubelidioti – EU-valet 2019 – Valsamverkanspartiet

Jag kan inte helt förklara det märkliga valresultatet, men så snubblar jag över George Carlin som diskuterar kollektivt självmord på TV och menar att många liv definitivt bör avslutas. Han har en hypotes som skulle kunna förklara situationen även i det gravt amerikaniserade Sverige. Jag citerar:

Bild på George Carlin
”Det här landet är fullt av idioter och rövhål. Har ni någonsin märkt det? … Idioter, rövhål, folk som ställer till det för sig, kriminella som saknar mål, distraherade tidsförslösare och högljudda jubelidioter, och allihop röstar. … Faktum är att man ibland får intrycket att dessa är de enda som röstar. … Känner ni till de där människorna på Jerry Springer Show? De där är de genomsnittliga amerikanerna. Javisst, tro mig! De under genomsnittet sitter hemma och tittar på den där skiten på TV och gör sig redo att gå ut för att rösta, att fylla i det där röstkortet. Människor är djävligt dumma.”
/ George Carlin Källa: The All-Suicide Tv Channel, Life is worth loosing.

”This country is full of nitwits and assholes. Have you ever noticed that? … Nitwits, assholes, fuck-ups, scumbags, jerk-offs and dip-shits, and they all vote. … In fact sometimes you get the impression they are the only ones that vote. … You know those people on The Jerry Springer Show? Those are the average americans. Oh yeah, believe me! Below average can’t get on the show. … Below average are sitting at home, watching that shit on TV, getting ready to get out and vote, fillin out that sample ballot. People are fuckin’ dumb.”
/ George Carlin Source: The All-Suicide Tv Channel, Life is worth loosing.

Är fulmedia-betraktande jubelidioter förklaringen? Håller den hypotesen? Jag har inte hittills lyckats falsifiera den. Gott stöd kom, enligt Valmyndigheten, i alla fall från Teleborg, Hovshaga och  Traneberg. Under sökningen ser jag flera andra småpartier sida vid sida med sina ströröster. För att vara självkritisk är vi kanske  jubelidioter som försöker få alla jubelidioter att rösta på vettiga partier som valsamverkar sig över 4%-spärren? Vad tror du själv? Är det dags att begå självmord, eller att bli mer positiv och mer konstruktiv?

.

7 reaktioner till “Valanalys & Jubelidioti – EU-valet 2019 – Valsamverkanspartiet

 1. Kommentar från DagOBert:

  Självmord – knappast, självkritik – definitivt.
  Om man misslyckas med att uppnå de mål man själv har satt upp måste man vara självkritisk men man får inte göra misstaget att skylla sitt eget misslyckande på andras tillkortakommanden.
  Om du tycker att folket är jubelidioter som inte röstar på ditt parti eller vill valsamverka så är frågan hur du ska anpassa dig och ditt parti att fånga upp dessa idioter till nästa val.
  MP och V har lyckats väl i att fånga extremt religiösa och lågutbildade väljare genom generösa bidrag (för den gruppen) och öppna gränser. SD är duktiga på att fånga upp den gruppen som är helt exkluderade från den välfärd som är reserverad MP och V:s väljare. Liberalerna lyckas däremot med att misslyckas med det mesta.
  Du måste kanske gå tillbaka till ritbordet för att hitta ”whatever floats your boat”.

  Mitt svar:
  Jag vill ju inte att folk ska förbli idioter. Så länge de är idioter kommer inte vetenskaplighet eller valsamverkan att tilltala dem. Jag vill inte muta folk att rösta för barnen och framtidens generationer för egna kortsiktiga fördelar, heller inte låta argumentationsfel styra en samverkan, som begränsar den, när det finns så många hållbara argument för samverkan för alla partier under eller nära 4%-spärren. https://valsamverkanspartiet.wordpress.com/2018/10/20/hallbara-argument-for-och-emot-valsamverkan/

  Jag vill att folket ska inse det förnuftiga och känslomässigt korrekta med vetenskaplighet och valsamverkan genom ett högre medvetande.

  Att sänka sig till den lägsta nivån av tänkande kan visserligen ge röster kortsiktigt, men det kommer inte stimulera ett högre medvetande. Tvärtom.

  Jo, man får glädjas av att Liberalerna förlorar med sin bombliberala major vid rodret och hoppas att de skärper sig. Kanske är jag medansvarig i mitt raljerande mot bombliberalismen? https://peacecompassionunderstanding.wordpress.com/2019/02/11/awsome-news-for-world-peace-the-bomb-liberals-are-shrinking-in-sweden/

  Men jag finns här även för dem, även om majoren alls inte tilltalar mig, eftersom jag är för fred och frihet från bomber även för andra människor, så att de kan känna sig trygga i sina egna hemländer.

 2. Det är pamflettmedierna som gör folk till idioter. De förmår inte längre att tänka utanför boxen, orkar inte att ifrågasätta. De orkar bara läsa rubrikerna. Idiotmedierna har gjort dem sinnesslöa och orkeslösa, fast de kanske är fysiskt friska. De orkar inte längre bry sig, för de vet mycket väl, att det knappast lönar sig att skicka in kommentarer och insändare i någon liberal slaskmedia där de ständigt får erfara att de blir sencurerade/refuserade. Denna reaktion går att förstå.
  Maktrötan , hyckleriet och lögnerna har förpestat deras tillvaro och propagandan står dem upp över öronen. De vet förmodligen inte längre vad de ska tro på— vem som talar sanning och fakta och vad som är ,åsikter, värderingar, propagandalögner och vinklade reortage. Politiker som kohandlar över blocken , sviker sina ideal och löften och som politiker tappat hela sitt förtroendekapital.
  Människor har varken ork ,tid eller energi att sätta sig in i politiken de är utschasade av arbetslivets bördor och vardagens problem. Det vet våra makthavare och sociologer mycket väl. Man måste nästan vara arbetsbefriad från arbetslivet för att ha kraft kvar till politik. Av det skälet vill man höja pensionsåldern och skära i sjukersättingar och jaga livet ur varenda jävel eller sätta arbetslösa i arbetsläger, så att de inte har tid att ägna sig åt politik själva. ”för makten ska utövas uppifrån och ner” Människor ska vara bara vara åskådare på läktarn och äta makten ”skulor”.

  1. Varför har människor varken ork ,tid eller energi att sätta sig in i politiken? jag har hela mitt liv haft ork, tid och energi till politik.

   Så djävla utschasade av arbetslivets bördor och vardagens problem kan ju knappast alla vara hela tiden, eller? Det finns ju arbetslösa, sjukskrivna, pensionärer och barnlösa som har all tid i världen.

   Men varför startar de inte en egen WordPress-blogg och kritiserar den vägen öppet eller anonymt? Eller varför startar de inte nya tidningar och partier?

   1. Det är för trögt för dem tycker de. De vill ha omedelbar behovstillfredställelse. Därför röstar de bara på det som finns tillhands och lättillgängligt.(enklast så tycks det). Det är inte alla som söker alternativ. De knyter näven i fickan och ”hoppas”. Det är enklast så. Titta bara på hur många dårar som är spelberoende och hoppas att någon gång få turen med sig, fast all vettig statestik talar emot. Tyvärr räknas aldrig förlusten enbart den potentiella vinsten som aldrig slår in (enligt all rimlig logik).
    En del söker säkert alternativ på nätet, men de är för få. De väntar på resultat men har dåligt med tålamod. De ger hellre upp.
    Tron försätter aldrig några berg.

   2. Två tredjedelar i samhället har det ganska bra ekonomiskt. Jobbar och tjänar pengar. De reflekterar inte längre över samhällets orättvisor och engagerar sig inte eftersom det inte berör dem i någon större utsträckning. Den övre medelklassen och den politiska adeln är ofta endast engagerade i sin egen situation och karriär och driver på politiken till sin egen nytta och främjande. Det är framförallt de som har access till massmedierna, inte småfolket, inte arbetslösa, sjuka, pensionärer.
    All borgerlig och liberal agenda i medierna går ut på bevarandet av status quo och previlegiesamhället. Därför är det nästan omöjligt att få till några samhällsförändringar om rättvis fördelning och bättre offentligt finansierad välfärd.
    När staten nu vill öka sina skatteintäckter för att Sverige inte ska kolappsa, så beskattar man istället bensin, flyg, tobak, vitvaror kemikalier, elektronik, matvaruhandel mm, vilket slår hårdast mot de som har det sämst ställt. Allt medan storfinansen och företagen knappast berörs alls. I stället bord man beskatta produktionen direkt. Men då flyr nog kapitalet och kapitalisterna utomlands. Men jag tänker. Så jävla viktiga är de ju inte det finns många andra som kan ta vid, låt dom sticka men kräv kvarstad på deras tillgångar.

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.