Stort stöd för Ann-Sofie Hermansson i Socialdemokraterna trots pajkastning i talarstolen

Hermansson konstaterar besviket att Socialdemokraternas kongressombud inte hade förtroende för henne och hon avgår nu från alla sina uppdrag. Det stämmer inte.

Distriktsstyrelsens förslag vann med enbart 197 röster mot 49, enligt Aftonbladet. Det betyder att Hermansson förmodligen har ca 20% stöd i hela sitt parti, kanske ännu mer om man frågar medlemmarna? Kanske ännu mer om man frågar väljarna?

20% är är ingen liten siffra, med tanke på att hon förmodligen har kallats för ”rasist” och ”islamofob” och utsatts för falsk godhet och associationsskuld med SD, både när det har tisslats och tasslats bakom hennes rygg, samt sedan i en pajkastning på kongressen. 20% är ingen liten siffra i ett parti som länge har övergivits av exakt de medlemmar som Hermansson sannolikt tilltalar.

Jag är alltså inte helt förvånad av resultatet, även om jag tror det var ett dåligt beslut för Socialdemokraterna, som alltså tycks fortsätta sikta på att socialdemokratin skall krossas helt, genom att göra en ”dirty dart” ner på en siffra nära 0% år 2038.

Jag vet inte om Hermansson menar allvar när hon uttrycker ”full respekt” för kongressombudens ”klokskap och integritet”, eller är det enbart en Socialdemokratisk hövlig intern tradition, skapad av gamla hederliga socialdemokrater, eller satir, eller ett slags maskineri av lydnad, slutet och till det yttre väloljat? Jag citerar Hermansson om saken:

”Vad jag ska göra framöver är inte klart i detta läge. Jag får återkomma i saken. Men ni kan vara säkra på att jag kommer att fortsätta engagera mig i de frågor som jag tycker är viktiga. Jag kommer att söka nya möjligheter.”
/Ann-Sofie Hermansson Källa:https://soffangbg.wordpress.com/2019/03/03/tack-for-mig/

Det är alls inte konstigt att inte få majoritetens stöd, efter tre decennier av höger-katastrof-politik, tillsammans med George Soros, Reinfeldt och JÖK:en, i en unison vurm för finanskapitalets EU, samt krigsförbrytelser mot suveräna stater, i maskopi med USA:s plutokrati, Saudiarabiens diktatur och extrema sekteristers krigsförbrytelser. Ett sekteristiskt kaos och elände som sedan prompt ska släppas in i Sverige och ges bidrag?


Träffande meme från Jens Ganman som nu träffar en de pajkastande kongressdeltagarna och deras likgiltighet inför det fortsatta kaos som de helt tydligt planerar.

Jag frågar mig därför nu om det finns ett stöd för en fraktionering, med en mer patriotisk demokratisk socialism, som tar hänsyn till Sveriges vilja till fred, motstånd mot terror och extremism, för flickornas frid och frihet i Sveriges förorter? – Jag tror det finns stöd och jag tror att det kan vara mycket stort, så stort som kanske 9 av 10 muslimer i förorten kan vara på Hermanssons sida i den här frågan.

Är en valsamverkan med Vetenskapliga partiet möjlig? Bör vi bjuda in den sekulära muslimen Amineh Kakabaveh? Jag tycker att hon behövs i Sveriges riksdag, precis lika mycket som Hermansson behövs där, eftersom de extrema sekteristiska moralpoliserna fortsätter sin jakt i hederns namn, enligt Kakavabveh.

Skulle det kunna bli en ketchupeffekt som skulle kunna halvera SD, S, MP och V? Jag tror det. Skulle en sådan vänstersamverkan kunna fånga upp andra missnöjda medlemmar som har lämnat det sjunkande skeppet S? Skulle vi kunna vinna demokratin på nytt? – Jo. Jag tror det.

olof_palme_80x80
”Historien ger många exempel på att demokratin krossats av människor som sagt sig kämpa för ”verklig demokrati” och ”folkets egentliga mening. Insikten härom kan leda oss till en försvarsposition som döljer att demokratin är ett utomordentligt krävande styrelseskick. Det måste ständigt hittas nya vägar till vitalisering, till att nå ut till människorna och göra dem aktiva. Diktaturer bjuder ett maskineri av lydnad, slutet och till det yttre väloljat. Demokrati bygger på lojalitet, öppenhet och pulserande liv. Den måste därför ständigt vinnas på nytt.”
/ Olof Palme

Jag tycker man ska lyssna på Palme och vara tolerant, men …


”Det finns en enorm skillnad mellan att vara tolerant och att tolerera intolerans”
/ Ayaan Hirsi Ali (Källa: Wikiquote Ayaan Hirsi Ali )

“There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance”
/Ayaan Hirsi Ali (Source: Wikiquote Ayaan Hirsi Ali)

Extrem islamism är INTE tolerant, lika lite som extrem nazism eller extrem nazi-sionism, således bör den INTE heller tolereras! De som kastar paj (förtalar), Hermansson som är modig, ärlig, säger sanningen och står upp mot extremismen, är garanterat antingen korkade eller högerns operatörer. Polisanmäl förtal om pajkastningen var just detta! Det är faktiskt olagligt enligt brottsbalken att förtala, särskilt då konsekvenserna är så stora som de är för Hermansson.

Att kalla extremism för extremism är däremot inget förtal om det redan är öppet och välkänt, eller om motdebattörerna använder egen pajkastning offentligt, vilket de har gjort. osann pajkastning dessutom, medan Hermansson sade sanningen.

3 reaktioner till “Stort stöd för Ann-Sofie Hermansson i Socialdemokraterna trots pajkastning i talarstolen

 1. Reblogga detta på Vetenskapliga partiet – Stort stöd för Ann-Sofie Hermansson i Socialdemokraterna trots pajkastning i talarstolen och kommenterade:

  Hermansson i Socialdemokraterna har förmodligen 20% stöd, eller kanske ännu mer, om man frågar medlemmarna eller väljarna? 20% av ca 28% som S hade år 2018 är hela 5,6%.

  Skulle Hermansson fraktionera partiet har hon inte enbart god chans att komma över 4%-spärren, men kanske t.o.m. utradera Socialdemokraterna, SD, V och MP på fåtalet mandatperioder.

 2. Sossarna har grisat ner sig med en intolerant kvinnoförtryckande extrem sekterism, vilket de omöjligen kan dölja. Deras enda utväg att få sitta med maktinnehavet ännu ett tag, tycks vara att slicka denna extrema sekterism medhårs och få stöd från de reaktionära sektledarna i dessa extremt sektdominerade utanförskapsområden. Den största socialdemokratiska förnedringen i historisk tid.

  1. Jag tror, som sagt, att det är precis tvärt om. Ju snabbare sossarna slutar upp med de reaktionära dumheterna, desto snabbare kommer de ha potential att få väljarstödet tillbaka, särskilt från ateister och sekulära som förmodligen utgör en klar majoritet.

   Med de röstetalen som Hermansson fick mot sig så är förmodligen enbart en utbrytning rimlig om man vill rädda Socialdemokraterna på lång sikt. Då ger man alla sossar, gamla och nya, en plattform att stödja, istället för att enbart proteströsta i hemlighet på SD.

Välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.